Parafialny Zespół Caritas działający przy Sanktuarium MB Fatimskiej w Gdańsku z  pełnym zaangażowaniem włączył się w grudniu w akcję przygotowania paczek świątecznych dla dzieci z terenów dotkniętych powodzią. Pomysłów na zbiórkę darów mieli bardzo wiele.  Podarunki świąteczne oraz datki pieniężne zbierano w Mszy św. Roratniej w parafii, w Zespole Szkół Sportowych i Ogólnokształcących im. Janusza Kusocińskiego, w Zespole Kształcenia Podstawowego i Gimnazjalnego, w sklepie osiedlowym „Grosz”, w hali targowej „Gulden”, w Barze KMAR, w kwiaciarni „Beata” oraz w sklepie zoologicznym „Skalar”. Zebrane dary trafiły od razu do Centrum Wolontariatu na Jesionowej, gdzie wolontariusze przygotowywali paczki do wysyłki,  a pieniądze ze zorganizowanej zbiórki w kwocie 527,72 zł wykorzystano na zakup słodyczy do przygotowywanych paczek. Wszystkim członkom PZC na Żabiance oraz innym osobom, które włączyły się w organizację akcji serdecznie dziękujemy i życzymy tyle samo zapału, chęci i sił do działania na cały kolejny rok!