Na korytarzu ( II piętro) możemy oglądać barwną wystawę „Świat z kuleczek składany”. Powstałe prace to 31 gobelinów, wykonanych przez mieszkańców Centrum Pomocowego Caritas im. Jana Pawła II w Gdańsku. To wyjątkowa wystawa, która nie tylko skupia tak liczną ilość prac, ale również zaskakuje pozytywną energią i bogatą paletą kolorystyczną. Prace powstały w pracowni terapii zajęciowej pod okiem terapeutek, które narysowały projekty. Można zobaczyć kolekcję z ptakami, krajobrazy, kwiaty, zwierzęta. Podczas codziennych zajęć terapeutycznych liczna grupa pięciu mieszkańców Domu, przycina krepinę w małe kwadraty, następnie zwija je w kuleczki. Wszystkie prace wyklejała pani Bożena Borkowska, utalentowana mieszkanka, która z wielką pasją i cierpliwością składa barwne kompozycje. Jeden gobelin wykonuje się około miesiąca.  Mimo tak żmudnej pracy seniorzy nie wyobrażają sobie dnia bez przyjścia do pracowni i poddania się papierowemu szaleństwu. Dzięki ich zaangażowaniu, moja głowa jest pełna kolejnych pomysłów. Co będzie motywem następnej pracy?…to będzie niespodzianka.