13.01.2017 r. nasze Centrum po raz kolejny odwiedzili goście. Spotkanie zostało zorganizowane w ramach współpracy z Uniwersytetem Gdańskim.

Po przywitaniu przedstawiliśmy studentom zakres działalności naszego Centrum ze szczególnym uwzględnieniem zajęć terapeutycznych prowadzonych przez specjalistów zatrudnionych w Centrum. Następnie oprowadziliśmy gości po naszym Centrum. Mieszkańcy z chęcią pokazali im swoje pokoje i opowiedzieli o ich wrażeniach z dotychczasowego pobytu.  Nasze Centrum zrobiło na studentach ogromne wrażenie. Szczególną uwagę zwrócili na czystość, bogatą ofertą terapeutyczną, którą kierujemy do naszych mieszkańców oraz rodzinną atmosferę. Spotkanie przebiegało w radosnej atmosferze, studenci z zainteresowaniem słuchali i zwiedzali Centrum oraz zadawali wiele pytań. Zapowiedzieli, że chętnie przyjdą do nas ponownie w celu odbycia praktyk lub zaangażowania się w wolontariat!