Jak co roku, dzięki uprzejmości Międzynarodowych Targów Gdańskich, udostępniono nam stoisko na którym mogliśmy sprzedawać małe i duże świece w ramach akcji Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. Dochód ze skrzedaży świec przeznaczony będzie na pomoc dzieciom, szczególnie na zorganizowanie zimowisk, koloni, obozów górskich i spływów kajakowych. Dzięki poświęceniu wolontariuszy i hojności gości jarmarku i w 2009 ponad 1000 dzieciaków będzie mogło wyjechać na wakacje, będzie miało na co czekać a potem o czym opowiadać po powrocie we wrześniu do szkoły.
Szczególne podziękowania należą się tym, którzy w ramach wolontariatu zgłosili się do sprzedaży święc przez te 22 przedświąteczne dni.
Dziękujemy więc:
Michałowi Piądłe, Marcie Malidze, Agnieszce Jabłońskiej, Arkowi Raszei, Ani i Magdzie Kozie, Natali Jaszczak i Agacie Szepietowskiej, Marii Suryn i Kasi Grześkowiak, Natalii, Adzie i Nicoli (i wszystkim wolonatriuszom SKC z Zespółu Szkół Przemysłu Spożywczego i Chemicznego którzy pomogli nam na stoisku), Marcelinie Ptaszek (z koleżankami!), Ilonie z Conradinum, Ani Król, Iwonie Berezowskiej i uczniom Szkoły Podstawowej nr 69 w Gdańsku, Monice Mikickiej (z koleżanką,) Michałowi Czerwionce, Arturowi Wickiemu i Dawidowi Klekociukowi oraz Stasiowi Orczykowskiemu.
Dziękujemy, że tak sprawnie i łatwo udało się nam w tym roku obstawić jarmark na Targu Węglowym. To dzięki Wam.