W dniach 17-18 oraz 24-25 kwietnia dzieci ze świetlic żukowskich gościły na dwudniowym festynie w Warzenku zorganizowanym pod hasłem „Sportowo i zdrowo”. Oba spotkania rozpoczęły się w piątek po południu. W programie zgodnie z hasłem przewodnim tegorocznego programu dominowały zajęcia sportowe. Były zawody między świetlicowe, turniej przeciągania liny, pokaz zapaśniczy, zajęcia taneczne i mnóstwo innych atrakcji. Tradycyjnie w piątkowy wieczór odbyła się dyskoteka. A na zakończenie spotkania – w nagrodę za sportowe zmagania i walkę fair-play – na uczestników czekała słodka niespodzianka, czyli wata cukrowa.

Wyjazd zorganizowany został w ramach realizacji całorocznego programu zajęć prowadzonych w świetlicach żukowskich pod hasłem „W zdrowym ciele zdrowy duch” – współfinansowanego ze środków Urzędu Gminy Żukowo.

Serdecznie dziękujemy wszystkim wolontariuszom, którzy pomogli nam w organizacji obu festynów – czyli Agacie, Zosi, Pawłowi, Romanowi i Borysowi – a także trenerowi Dawidowi Leonarczykowi i zawodnikom sekcji zapaśniczej Morena-Wega Żukowo.