We wtorek w Centrum zaszły wielkie zmiany. Właściwie cała część placówki, w której urzęduje grupa „Sparta” zamieniła się w restaurację, która otrzymała wdzięczną nazwę „Byczek Fernando”. Każdemu podopiecznemu została przydzielona odpowiednia rola – była menadżerka restauracji, kucharki, kelnerzy, a nawet odwiedziła nas Magda Gessler. Jednak czy można sobie wyobrazić restaurację bez gości? Otóż, specjalne zaproszenia, które należało wygrać w konkursie, otrzymali podopieczni z grupy „Anielska Kraina”. Na pięknie zastawionych stołach pojawiły się prawdziwe rarytasy. Po tradycyjnym obiedzie w menu znalazły się słodkości takie, jak: galaretka z owocami, galaretka z bitą śmietaną, muffinki czekoladowe z bananem, muffinki biszkoptowe z czekoladą, a także „zupa mleczna”, czyli płatki śniadaniowe z mlekiem. Goście wyglądali na zachwyconych ofertą jak i samą restauracją. Choć Magda Gessler miała parę uwag, i tak wszystko zjadła ze smakiem. Dzięki akcji „Dożywianie z Carrefour” nasi restauracyjni kucharze mogli wyczarować przepyszne kulinarne rarytasy!