Czy łatwo jest wywołać uśmiech na twarzach obcych osób? Naszym zdaniem nie potrzeba wiele. Sami mogliśmy się o tym przekonać dzięki projektowi naszych starszym kolegów i koleżanek z grupy młodzieżowej Świetlica „Pod Kasztanem”. Przepis na sukces akcji jest prosty: wydrukowane uśmiechnięte buźki, coś słodkiego, dobra nazwa  i my, uśmiechnięci i zaangażowani, by sprawić radość innym. Dzisiejszy dzień- dzień życzliwości był idealnym na realizacje planu! Nie marnowaliśmy czasu i od razu zaczęliśmy szukać nowych właścicieli dla uśmiechniętych buziek. Projekt „Z uśmiechem przez Gdańsk” rozpoczął się na dobre! Ulica Długa w Gdańsku okazała się strzałem w dziesiątkę. Ogromną radość sprawiał nam widok osób, które dzięki nam uśmiechnęły się i mówiły, że to najmilsza rzecz, jaka ich dzisiaj spotkała. To tylko jeszcze bardziej motywowało nas do działania. Wspólnymi siłami wywołaliśmy ponad 300 uśmiechów na twarzach obcych osób! Wśród nich były osoby starsze, nasi rówieśnicy, zakonnice i policjanci. Bo każdy zasługuje na uśmiech! Na nas też czekała niespodzianka! Uśmiech wywołano również na naszych twarzach za sprawą słodkiego deseru. Dziękujemy Grupie Młodzieżowej, że mogliśmy być częścią tego projektu.

-Kasztany-

Fot.: K.U.