Jesienny miesiąc październik minął w świetlicy bardzo szybko. W połowie miesiąca przygotowywaliśmy kartki z okazji Dnia Edukacji Narodowej dla swoich ulubionych nauczycieli. W świetlicy zmieniliśmy gazetkę oraz przygotowaliśmy dekorację na tablicach. Dynie z krepy pojawiły się na parapetach. Kulinarnie rozwijaliśmy swój talent: piekliśmy łososia z batatami, zrobiliśmy zupę meksykańską, tortillę z kurczakiem oraz sałatkę nicejską i zupę dyniową. Dzięki udziału w programie „Żółty Talerz” Fundacji Kulczyka dzieci poznają różne smaki. W tym miesiącu zrobiły koktail owocowy, z gruszki i jabłka oraz bananów. Dawka witamin przyda nam się podczas jesiennej pogody. Pod koniec miesiąca gościliśmy u siebie Panią Krystynę, która przeprowadziła bardzo ciekawe warsztaty „Jak radzić sobie z emocjami”. jest to część programu „Dobry Profil” realizowanego przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej. Dzieci z zaangażowaniem uczestniczyły w zajęciach. Zapraszamy do galerii zdjęć.