10 kwietnia wychowankowie świetlicy „Słoneczne Wzgórze” jak co roku wzięli udział w Akcji „Pola Nadziei” na rzecz Domu Hospicyjnego im. Św. Józefa w Sopocie.

Celem naszej Akcji było pozyskanie środków pieniężnych na utrzymanie Hospicjum, a także propagowanie wśród wiernych naszej Parafii, pw. Św. Wojciecha, idei opieki hospicyjnej w społeczeństwie. Wierni wychodząc z Mszy Świętej otrzymywali symbolicznego żonkila wraz z ulotkami informacyjnymi na temat Hospicjum, a my po raz kolejny przekonaliśmy się, że ludzkie serca potrafią być naprawdę wielkie. Mimo, iż w naszej parafii mieszka tylko 500 rodzin, akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem.

Dzięki hojności parafian nasze puszki szybko zapełniały się po brzegi. Udział w akcji był dla nas zaszczytem. Mogliśmy choć w niewielkiej części odwdzięczyć się za pomoc okazywaną nam na co dzień w prowadzeniu naszej placówki, przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej. Wychowankowie i Kadra Świetlicy „Słoneczne Wzgórze”