W tym roku tradycji ponownie stanie się zadość. 3 kwietnia na ulicach Trójmiasta oraz Pucka odbędzie się finał Pól Nadziei na Pomorzu. Podczas tej edycji będziemy zbierać środki na rzecz 7 pomorskich ośrodków.

Pola Nadziei to akcja organizowana od wielu lat w całej Polsce. Uczestniczą w niej również ośrodki hospicyjne z Pomorza. Jej celem jest pozyskanie finansowego wsparcia hospicyjnej opieki nad nieuleczalnie chorymi dziećmi i dorosłymi u kresu życia. Równie ważny jest także jej cel edukacyjny i wspólnotowy: propaguje wolontariat, otwiera serca i oczy na potrzeby osób cierpiących.

Pola Nadziei na Pomorzu organizują wspólnie: Fundacja Hospicyjna prowadząca Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, Fundacja Hospicjum Pomorze Dzieciom, Fundacja Pomorskie Hospicjum dla Dzieci, Dom Hospicyjny Caritas im. św. Józefa w Sopocie, Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Faustyny w Sopocie, Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Wawrzyńca w Gdyni wraz z Domem Hospicyjnym dla Dzieci „Bursztynowa Przystań” oraz Stowarzyszenie Puckie Hospicjum pw. św. Ojca Pio.

Główna część zbiórki odbędzie się w dniach 28 marca – 10 kwietnia i będzie prowadzona online: