Dnia 11.06.2010 roku w Centrum Pomocowym Caritas  im. Jana Pawła II odbył się „Piknik integracyjny” z okazji XI- lecia powstania naszego Domu.

Na piknik przybyli goście z DPS w Stawiskach, DPS w Gdyni oraz DPS w Gdańsku przy ul. Polanki.

Po uroczystym powitaniu rozpoczął się koncert pianistyczny w wykonaniu uczniów Sopockiej Szkoły Muzycznej I stopnia im. Stanisława Moniuszki. Młodzi artyści zachwycili słuchaczy swoim profesjonalizmem i ciekawym repertuarem. Po koncercie uczestnicy uroczystości przeszli do ogrodu, gdzie przy kawie i pysznym cieście mogli wysłuchać piosenek biesiadnych w wykonaniu Pana Stanisława. Po słodkim poczęstunku przyszedł czas na konkursy, które wprowadziły seniorów w radosny nastrój. Następnym punktem programu był recital Pani Anny Brych. Występ cieszył się dużym zainteresowaniem seniorów, którzy wspólnie śpiewali popularne  przeboje muzyki biesiadnej.

Uwieńczeniem pikniku było „smaczne” wspólne grillowanie.

Przez cały czas dopisywała  nam piękna słoneczna pogoda i dobre humory.

Składamy serdeczne podziękowania Panu Wojciechowi Kujach oraz cukierni „ Jacek Placek” za podarowanie pysznych ciast.