W pierwszej połowie lipca sopocka młodzież wzięła udział w pierwszym w tym roku wyjeździe wakacyjnym. A był to spływ na rzece Słupia.

Dla niektórych było to już kolejne spotkanie z kajakami, ale większość po raz pierwszy miała szansę spróbować swoich sił w tej dziedzinie. Przez 5 dni razem poznawaliśmy uroki wiosłowania oraz przyrodę doliny Słupi. Każdy dzień rozpoczynał się od wspólnego śniadania, rozgrzewki, spakowania namiotów i kuchni. Potem przez parę godzin wiosłowaliśmy. I mimo trudnych momentów – na rzece było wiele zwalonych drzew oraz innych przeszkód, wszyscy dobrze się bawiliśmy. Między innymi dlatego, że kiedy była potrzebna pomoc, zawsze znajdował się ochotnik, który wskakiwał do rzeki, aby przepchnąć lub przeciągnąć kajaki, które utknęły. Nie obyło się też bez wywrotek, ale całe szczęście nikt nie ucierpiał.

Po całym dniu wiosłowania, każda para czyściła swój kajak, przygotowując go do wypłynięcia następnego dnia. A wieczorem czekało na nas ognisko oraz różne gry i zabawy wokół niego.

Wszyscy świetnie się bawiliśmy i ze zniecierpliwieniem czekamy na druga odłsonę wakacji MPW, jaką będzie wyjazd w góry! J