Mikołajki w tym roku były bardzo wesołym i zaskakującym dniem. Kadra naszego Centrum Wsparcia dla Dzieci i Młodzieży postanowiła zrobić niespodziankę podopiecznym i przygotować dla nich coś wyjątkowego. Od samego rana trwały przygotowania małej restauracji na Jesionowej, której główną atrakcją był „szwedzki stół”. Zakupione zostały najróżniejsze smakołyki i egzotyczne przekąski. Na szwedzkim stole znalazły się m.in. przepiórcze jaja z dwoma rodzajami kawioru, małże, kapary, paluszki krabowe, półmiski serów m.in. z mozarellą, półmiski serów pleśniowych z gorgonzolą na czele, półmiski wędlin z włoska szynką Serrano, pieczywo czosnkowe, łosoś, oliwki czarne i zielone, włoskie paluchy owinięte w szynkę, papryczki, suszone pomidory, jajeczne łódeczki, melonowe kuleczki i wiele innych. Podopieczni byli bardzo zaskoczeni tym, co zastali po przyjściu do placówki. Każdy wziął talerzyk i częstował się przygotowanymi smakołykami, a następnie zasiedliśmy przy specjalnie przygotowanych stolikach. Wychowawcy tłumaczyli i opisywali poszczególne przysmaki, ponieważ niektóre z nich dzieciaki widziały po raz pierwszy. Wszyscy czuliśmy się wyjątkowo mogąc skosztować takich pyszności w naszej placówce.