W piątek gościliśmy w naszej placówce SKC  z V Liceum Ogólnokształcącego w Gdańsku.  Uczniowie wraz z opiekunami przygotowali cały repertuar atrakcji dla naszych pacjentów. Spotkanie rozpoczęli kolędowaniem. Dźwięk gitary i piękny śpiew roznosił się po całym Domu i zachęcał kolejnych podopiecznych do włączenia się w to radosne kolędowanie.  Między kolejnymi utworami uczniowie recytowali poezję związaną ze świętami Bożego Narodzenia. Na koniec artystycznej części uczniowie przeprowadzili mini quiz. Pacjenci odpowiadali na pytania związane z okresem świąt.

Każdy z podopiecznych otrzymał również kartki świąteczne z  życzenia przygotowane własnoręcznie  przez uczniów. Na koniec przyszedł czas na rozmowy licealistów z naszymi podopiecznymi, które dały jednym i drugim bardzo dużo radości.

Dziękujemy wolontariuszom SKC V LO w Gdańsku i Państwu opiekunom:  Jackowi Gawrońskiemu i Ewie Goryckiej za trud przygotowań i wizytę w naszej placówce.