Co tu dużo mówić! W zeszłym tygodniu w Świetlicy „Pod Kasztanem” rządziła dobra zabawa pełna barw i muzyki! Chusta animacyjna skradła nasze serca. Nowe zabawy i sentyment do tych, które już znamy sprawił, że świetnie się bawiliśmy. Najbardziej chyba podobał nam się „Dzień życzeń”. Fajnie było pomóc innym w spełnieniu ich życzenia, co do sposobu spędzenia dnia w świetlicy, ale także spełnić swoje własne. Pomysłów na zabawy mieliśmy wiele! Koniecznie musimy to jeszcze powtórzyć.

A jaki jest najlepszy sposób na rozpoczęcie tygodnia i dostarczenie energii oraz witamin? Oczywiście pyszna, zdrowa przekąska! W „kasztanowym menu” zagościł w poniedziałek owocowy koktajl. Zrobiło się nieco bardziej wiosennie, nawet śnieg za oknem wydał nam się mniej złowrogi. Dawka witamin w zdrowej i pysznej odsłonie to jest dokładnie to, czego potrzebowaliśmy. A mówi się, że poniedziałki są trudnym dniem….My mamy inne zdanie na ten temat. Każdemu polecamy takie rozpoczęcie tygodnia!

Zajęcia przeprowadzone w ramach programu ŻÓŁTY TALERZ  jest to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi.

-Kasztany-

Fot.A.S.,K.U.