Tytuł: „Moc atrakcji”. W tym tygodniu czekały na nas same przyjemne wyprawy i niesamowite przygody. Rozpoczęliśmy od spaceru Gdańską starówką, gdzie wraz z turystami odkrywaliśmy uroki Jarmarku świętego Dominika. Wtorkowy dzień upłynął nam na zabawach w świetlicy. Odbył się II kasztanowy turniej piłki nożnej. Najlepsi okazali się Adam i Franek. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy. W tym tygodniu odwiedziliśmy także koleżanki i kolegów ze świetlicy „Słoneczne Wzgórze”. Wspólnie bawiliśmy się w podchody i gry planszowe. Nasze spotkanie zakończyło się pysznym grillem. Uśmiechom i dobrym humorom nie było końca. Atrakcją tego tygodnia było wspólne wyjście do Aquaparku w Sopocie. Bardzo aktywnie spędziliśmy tam czas- zjeżdżaliśmy ze zjeżdżalni, korzystaliśmy z dzikiej rzeki, która okazała się ulubionym elementem w Aquaparku. W super humorach wróciliśmy do domu. Tydzień pełen wrażeń zakończyliśmy zabawami na placu zabaw Faktoria w Pruszczu. Było jeżdżenie na rolkach deskorolkach, hulajnogach. Nie zabrakło także naszych ulubionych „planszówek”. Z niecierpliwością czekamy na kolejny wakacyjny tydzień.

Organizacja wypoczynku letniego jest współfinansowane ze środków Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania problemów alkoholowych Miasta Gdańska

Pozdrawiamy z faktorii M&K + dzieciaki