Za nami drugi tydzień wakacji. Działo się u nas bardzo dużo! Pogoda pozwoliła na nasze ulubione zabawy na świeżym powietrzu – piłka nożna, planszówki w towarzystwie promieni słońca. Odkopaliśmy też gumę – nie do końca wiedzieliśmy jak grać, ale od czego są nasze ciocie. Ciocia Kinga chętnie pokazała nam, jak grać i skakała z nami. Nie zabrakło także wyjść w tym tygodniu! Odwiedziliśmy Muzeum Narodowe w Gdańsku, gdzie chętnie wzięliśmy udział w grze edukacyjnej – kilkugodzinne chodzenie i obserwowanie eksponatów opłaciło się – każdy z nas otrzymał nagrodę! Innego dnia trochę rywalizowaliśmy na kręgielni! Gra w kręgle idzie nam coraz lepiej:) Mimo wakacji nie zapominamy o zdrowym odżywianiu – w ramach programu „Żółty Talerz” odbyły się zajęcia, podczas których bohaterką była czereśnia. Koniec tygodnia również zakończył się smacznie. Nasz kolega Aleksy zaprosił nas do siebie, gdzie urządziliśmy ognisko! Pogoda dopisała, był czas na wspólne zabawy i małą ligę zadaniową! To nasza recepta na dobre rozpoczęcie weekendu.