Wreszcie rozpoczęliśmy wyczekiwane przez wszystkich wakacje!

Na początku tygodnia zapisaliśmy podczas burzy mózgów nasze wakacyjne marzenia i plany, które chcemy zrealizować. Już wtedy wiedzieliśmy, że te wakacje będą pełne wrażeń. Tego dnia w świetlicy swoje urodziny obchodził Olo – ponownie wszystkiego najlepszego!

Następnego dnia, zostaliśmy zaproszeni przez Świetlicę Dobrą, na festyn rozpoczynający wakacyjny czas. Nie brakowało gier,  dobrej zabawy ani popcornu. To był bardzo fajny dzień!

Środek tygodnia dla niektórych bywa trudny, ale w wakacje jest inaczej. Środowym harcom w wodzie nie było końca…Całe popołudnie spędziliśmy  na dobrej zabawie w basenie !

Pogoda w tym tygodniu zapraszała sama w sobie do aktywności na zewnątrz. Wybraliśmy się więc do Parku Oruńskiego, gdzie mogliśmy bawić się i piknikować na ogromnym placu zabaw. Wypróbowaliśmy tam nową tyrolkę i fajnie spędziliśmy czas. Tego dnia ostatni raz w ramach projektu  wolontariatu Europejskiego Korpusu Solidarności gościł dziś u nas wujek Etienne. Dziękujemy za fajny czas spędzony razem w świetlicy i zawsze zapraszamy w odwiedziny!

Pierwszy tydzień wakacyjnych przygód zakończyliśmy wizytą w kinie! Minionki: Wejście Gru”. Do zobaczenia ! 🙂

Kto ma ochotę bliżej wnikliwiej się tematom przyjrzeć zapraszamy na  nasz profil na Facebook.

-Kasztany-

Działalność placówki też jest finansowana z Miasta Gdańska.