W dniach 30.08 – 01.09.2013 braliśmy udział w IX Nadbałtyckiej Spartakiadzie Osób Niepełnosprawnych organizowanej przez WTZ z Pucka. Konkurencje tegorocznej Spartakiady odbywały się nad morzem w Dębkach oraz nad Jeziorem Żarnowieckim. Pierwszego dnia braliśmy udział w biegu terenowym na terenach leśnych w okolicy Dębek. Jedną z konkurencji był park linowy, który wywarł na nas ogromne wrażenie. Wieczorem integrowaliśmy się z pozostałymi grupami na zabawie tanecznej z udziałem zespołu muzycznego. Drugiego dnia braliśmy udział w spływie kajakowym rzeką Piaśnicą oraz w zajęciach żeglarskich na jeziorze Żarnowieckim. Wieczorem , po dniu pełnym niezapomnianych wrażeń uczestniczyliśmy w koncercie szantowym. Trzeciego dnia z powodu złej pogody niestety nie odbyły się regaty załóg. Jednakże organizatorzy zrekompensowali nam to i zabrali na wycieczkę  do „ Kaszubskiego Oka”. A tam mieliśmy możliwość podziwiać przepiękne widoki okolic Jeziora Żarnowieckiego z 44- metrowej wieży widokowej. Uwieńczeniem Spartakiady było rozdanie nagród na festynie w Wierzchucinie. Wyjazd uważamy za bardzo udany, przede wszystkim wielki szacunek dla organizatorów za perfekcyjnie przygotowaną imprezę. Dziękujemy kolegom z Pucka za zaproszenie i mamy nadzieję, że spotkamy się za rok. Ahoj!

Centrum Caritas im. bł. Matki Teresy z Kalkuty