W sobotę 16. 04. 2011r. na Jesionowej odbyła się zorganizowana przez Zespół Pracy Socjalnej 1 Filii I Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej oraz Caritas Archidiecezji Gdańskiej akcja pt. „Gdzie jest jajko?”. Akcja reklamowana była wcześniej przez dłuższy czas. Ku naszemu zadowoleniu zjawiło się bardzo dużo osób z ulicy Jesionowej i okolic. Był bardzo duży przekrój wiekowy, od maluszków w wózkach poprzez przedszkolaki, uczniów szkoły podstawowej, młodzież i aż po dorosłych. Na początku malowaliśmy jajka farbkami, ozdabialiśmy również jajka z papieru, które następnie zawisły przed naszym Centrum i były kolorową ozdobą. Prowadzone były najróżniejsze gry, zabawy i konkursy dla dzieci. Następnie poszliśmy do ogródka i tam szukaliśmy czekoladowych jajek w trawie. Radości było co niemiara, każdy znalazł przynajmniej jedno jajko. Na koniec można bylo sobie fantazyjnie pomalować twarz. Impreza spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem i wszyscy żałowali kiedy nadszedł jej koniec. Dziękujemy Paniom z MOPS za tak miło spędzony czas.