„Żółty arbuz” na „Żółty Talerz” – ku zaskoczeniu dzieci okazało się, że arbuzy mogą też być żółte i tak samo smaczne i soczyste, a nawet mieć dużo mniej pestek.  Wychowanowe Centrum w ramach akcji „Żółty Talerz” jedli orzeźwiający arbuz, doskonały na letnie dni a do tego słodki i zdrowy.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. S. Hebel, A. Krawiec