W dniu 20.07.2022r. grupy „Radosne Krasnale”, „Anielska Kraina” i „Sparta” wraz z wychowawcami wybrały się do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego. W trakcie naszego pobytu podopieczni nie tylko mieli okazję poznać wiele, nowych gatunków zwierząt, ale również uczestniczyć w grze terenowej „Odkrywca gdańskiego ZOO”, w której otrzymali specjalną mapę z wyznaczonymi szlakami oraz miejscami z ukrytym skarbem. Na każdym wyznaczonym miejscu na mapie czekała na nich pieczątka do zdobycia. W niektórych punktach na trasie wycieczki kryły się zagadki związane z wiedzą na temat tamtejszej fauny. Nasi bardzo zaangażowani poszukiwacze zgłębili tego dnia wiedzę o zwierzętach, ich środowisku naturalnym, występowaniu na świecie oraz mieli okazję spotkać się ze swoimi ulubieńcami 🙂 W trakcie naszej wspólnej przygody nie zabrakło czasu na odpoczynek przy smacznych lodach, frytkach oraz leżakowania. Po tak udanym dniu zwiedzania każdy uczestnik gry terenowej zdobył nagrodę w postaci imiennej legitymacji Zdobywcy i Odkrywcy, dzięki, której mógł poczuć się jak prawdziwy odkrywca. Wszystkim grupom serdecznie dziękujemy za Wasz entuzjazm oraz obecność tego dnia!

Działania dofinansowane ze środków Miasta Gdańska.

Fot. S. Hebel-Kujawska, J. Nowe, J. Staniszewski