Lipiec rozgościł się na Jesionowej i zaowocował w postaci soczystych czereśni, które 10.07. zawitały na stołach Centrum Frassati, dzięki programowi „Żółty talerz”. Bomba witaminowa bardzo smakowała naszym podopiecznym niezależnie od wieku. Wszyscy z wielką ochotą pałaszowali owoce, a co niektórzy sprawdzili też jak wyglądają z „czereśniowymi kolczykami”.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. K. Więckowska, N. Cagnina