W piątkowy wieczór seniorzy z Pierwoszyna i Mostów spotkali się w szkolnej stołówce by wspólnie świętować Dzień Babci i Dziadka w ramach inicjatyw w projekcie RAZEM MAMY WIĘCEJ. Przy suto zastawionych stołach  i zapalonych świecach zasiadło kilkudziesięciu gości by wspólnie obejrzeć jasełka (w języku kaszubskim) przygotowane przez młodzież. Wierzę, że dla zebranych gości, rdzennych Kaszubów, były one zrozumiałe 🙂

Na każdego gościa Mikołaj przygotował coś słodkiego a gospodarze piękne życzenia. Losowaliśmy bowiem swojego anioła. Był więc ANIOŁ DOBREGO SNU, ANIOŁ POKOJU, ANIOŁ GOŚCINNOŚCI, ANIOŁ WYTRWAŁOŚCI I ANIOŁ POWOLNEGO DZIAŁANIA by wymieni raptem kilku z nich. Mała, zwykła karta z indywidualnymi życzeniami a sprawiła nam tyle radości.

Naprawdę miło jest nam odwiedzać nasze projektowe zespoły i móc widzieć ten wspólny wysiłek Szkolnych Kół i Parafialnych Zespołów oraz uśmiechy na twarzach Seniorów.