Tej zimy również nasze Centrum skorzystało z dobrodziejstw projektu pt.”Sporty zimowe dla Ciebie” współfinansowanego przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Mieliśmy możliwość odwiedzić lodowisko w Gdańsku i uczyć się jeździć na łyżwach. Towarzyszyły nam dwie panie instruktorki, które dawały nam rady oraz uczyły jak bezpiecznie upadać. Wcześniej nie sądziliśmy, że jazda na łyżwach nawet dla osób początkujących może być taka przyjemna. Opuszczaliśmy lodowisko zmarznięci, lekko poobijani, ale uśmiechnięci i bardzo zadowoleni. W ramach wyżej wymienionego projektu mogliśmy pojechać także na narty na Łysą Górę w Sopocie. Tam wszyscy stawialiśmy pierwsze kroki na nartach. Pod okiem instruktora uczyliśmy się utrzymać równowagę oraz wykonywać ćwiczenia. Nie było łatwo, na początku wszyscy co chwilę leżeliśmy na śniegu. Z czasem jednak utrzymywanie równowagi coraz bardziej nam wychodziło. Bardzo się cieszymy, że mogliśmy skorzystać z takich atrakcji i mamy nadzieję, że to jeszcze nie koniec :).