Zeszły tydzień był dla nas bardzo, ale to bardzo aktywny. Poniedziałek zaczęliśmy od wyprawy na Faktorię w Pruszczu Gdańskim. 3,5 godziny w pełnym słońcu na placu zabaw wymęczyło nas do granic naszych możliwości. Wtorek było odrobinkę spokojniejszy, ponieważ wybraliśmy się na Gdańskie Południe, do City Fitness na kręgle. W ciągu 2 godzin gry nasze maluchy nauczyły się grać a starsi mogli podszkolić się w rzutach kulą 🙂

Środa, podobnie jak poniedziałek, wymęczyła nas bardzo. Wybraliśmy się do Loopy’s World. Półtorej godziny zabaw na wysokich obrotach sprawiło, że w drodze powrotnej niektórzy z nas spali w autobusie. Jednak było warto 🙂

Czwartek był dniem małego kucharzenia. Wszyscy przynieśliśmy coś do przygotowania ciast i sałatek. Cały dzień siedzieliśmy w kuchni i kombinowaliśmy ze smakami 🙂 Wszystko wyszło pyyyyysszne 🙂

Piątek był to dzień, w którym uczestniczyliśmy w akcji „Szkolne Ołówki Caritas”. Zbiórka w sklepie E.Leclerc trwała od 10.00 do 19.00. Jak zwykle bardzo się zaangażowaliśmy i wszyscy z chęcią i uśmiechem na ustach zbieraliśmy art. szkolne 🙂

Sobota, natomiast dla nas również była bardzo aktywna i pracująca. Z pomocą C. Joli przygotowaliśmy dla nas i naszych rodziców Festyn rodzinny. Wspólnie przygotowaliśmy pyszne przekąski oraz gry i zabawy 🙂

Cała impreza zaczęła się od zbijaka 🙂 drużyny były bardzo duże więc długo graliśmy. Następnie nasze maluszki przygotowały grę „raz, dwa, trzy baba jaga patrzy”. Oczywiście po zbijaku był poczęstunek, kawka, herbatka i słodkie napoje. Wszystkim bardzo smakowało 🙂 Następnie kolejne gry i konkurencje. Naprawdę było fajnie 🙂

Cały tydzień był dla nas mega aktywny 🙂