Od zeszłego poniedziałku w naszej Świetlicy było naprawdę duże zamieszanie.

Codziennie nasi wychowankowie razem z nami wychowawcami dbali o porządek na Parafialnym Cmentarzu. Grupa młodzieżowa razem z Ciocia Jolą dyżurowali wieczorami a grupa młodsza z C. Sylwią dyżurowała popołudniami. Naszym zadaniem była segregacja śmieci, bo jak się okazuje nie wszyscy odróżniają znicze szklane od zniczy plastikowych. Zadbaliśmy również o groby byłych Proboszczów naszej Parafii oraz Darczyńców. Umyte i ozdobione pomniki, zagrabione liście i uporządkowane śmietniki to największe efekty naszej pracy. Ale to nie wszystko. Na koniec naszej akcji, dzieci samodzielnie metodą „ prawie” witrażową ozdobiły szklane znicze i zapaliły je na grobach swoich najbliższych !!!

P.S Bardzo dziękujemy za ogromną pracę jaką wykonaliście.

Musimy tu również wspomnieć o pomocy jaką otrzymaliśmy od firmy Kasa Stefczyka. Za pośrednictwem Pani Katarzyny Cichockiej z agencji reklamowej Apella, firma przekazała nam niezbędne produkty (rękawice,worki, szczoty, płyny, haczki i wiele innych) do prac na cmentarzu.

Bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie naszej inicjatywy 🙂