Jak wszyscy wiemy kiszona kapusta  jest cennym źródłem witamin. Tym bardziej warto zrobić ją samemu by uniknąć kapusty zakwaszanej octem, która pozbawiona jest wartościowych składników odżywczych. Nam w zdrowym stylu odżywiania nieustannie pomaga WTZ -owska Kuchnia Dydaktyczna, która niemalże codziennie zaskakuje nas swoimi wyrobami. Tym razem w dniu wczorajszym odbyła się akcja pn „ Dobra kiszona kapusta to więcej niż rozpusta”. Wszyscy warsztatowicze wraz z kilkoma pracownikami ( widać ich na zdjęciach 😉 ) zakasali rękawy i nogawki od spodni i od samego rana obierali, siekali, szatkowali, wkładali, no i ubijali !!  Akcja była tak szybka, że nie spostrzegliśmy się a po kliku godzinach 120 litrowa beka była już pełna kapusty. Grunt to dobrze przygotowany front robót. No cóż nam zima już nie straszna 😉 ( zwróćcie uwagę na archaiczną szatkownicę, jak widzicie w Krzywym Kole można wszystko znaleźć 😉